recept: Ági túrós pogácsája, Kifőzde
Ági túrós pogácsája
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

25 dkg finomliszt,
25 dkg vaj,
25 dkg juhtúró,
1 tojás,
2,5 dkg élesztő,
10 dkg edami sajt,
diónyi zsír,
1 tk só




A lisztet összemorzsoljuk az élesztővel, majd összegyúrjuk a sóval, tojás sárgájával, vajjal és juhtúróval.
A tésztából diónyi kis golyókat formálunk, meghempergetjük a tojásfehérjében, és kizsírozott tepsibe helyezzük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és közepes tűzön (200 fok körül), kb. 15-20 perc alatt mosolygósra sütjük.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Szalay Tibor felesége, Ági készítette.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.01.11. Utoljára frissítve: 2009.12.25.
Utolsó megtekintés: több, mint 1 napja (2024-05-02 00:21:01 - 2.04)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez