Hozzávalók: |
Elkészítés: |
25 dkg finomliszt, 25 dkg vaj, 25 dkg juhtúró, 1 tojás, 2,5 dkg élesztő, 10 dkg edami sajt, diónyi zsír, 1 tk só |
A lisztet összemorzsoljuk az élesztővel, majd összegyúrjuk a sóval, tojás sárgájával, vajjal és juhtúróval. A tésztából diónyi kis golyókat formálunk, meghempergetjük a tojásfehérjében, és kizsírozott tepsibe helyezzük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és közepes tűzön (200 fok körül), kb. 15-20 perc alatt mosolygósra sütjük. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |